thatdaywillcome.blogg.se

-

Kategori: Allmänt

Så skönt att denna vecka är över, ja det har ju varit högsäsong och det har varit närmare 100 hundar inne denna vecka men tycker vi har klarat de ganska bra.
Det blev lite firande idag, kunde ha rullat hela vägen hem.
Imorrn blire fix med bilen sen ska jag kolla om vovven är hemma så man kan dra ut på en långvandring. Sen på kvällen blire bio med Lina och Johana.
 

-

Kategori: Allmänt

Ja då är man snart redo att åka, är så taggad. Hoppas att detta kommer gå bra.
Sen blir det ner till stallet för en massa mys med pållen.
 

-

Kategori: Allmänt

Jaa idag har man inte gjort så mycke, låg i sängen länge sen drog jag till täby c och gick runt lite.. hade ju inget speciellt att köpa och fyfan va mycke folk de var. Sen bara varit hemma o tagit det lugnt.
Imorrn är det visning och jag hoppas att det kommer gå bra och att lägenheten är så som jag vill ha det.. Vi får väl se hur detta slutar.
Sen blir det stallet, hoppas att det blir fint väder men enligt vädret kommer de regna.. great!
Nä ska väl försöka sova snart kanske.
 
 

-

Kategori: Allmänt

Lite bilder från dessa dagar, älskar att fota nu när höstens alla fina fäger har kommit. 
Hundarna gillar iallafall de nya kullarna som vi byggt upp i rastgården.
 

-

Kategori: Allmänt

Nä tänker inte ens skriva om hur veckan har varit då den har varit den värsta på länge.
Helgen kommer iallafall ha varit toppen, full med träning idag med Enzo på utbildningen och ännu mer blir det imorrn. 
Kom precis hem så måste ju sova.. Lite kallt var det med skinjacka ute nu så sent.
Imorrn ska jag även redovisa min träning som jag gjort med valpen Tessa och hon har varit så duktig och gjort stora framsteg. 
 

-

Kategori: Allmänt

Jaa då var helgen över, fy den går alldeles för snabbt..
Igår vare fullt upp, stallet där de blev en mysig tur ut ensamma vilket var ganska längesen känns de som hah. Sen åkte jag till Lina och drog på bio väldigt bra film och sen åkte vi runt lite här och var bara för att vi älskar att sitta o sjunga i bilen. Alltid lika trevligt som alltid
Idag var det stallet imorse sen ut till mormor och morfar för att käka massa mat. Gott som alltid och ätit alldeles för mycket som alltid..
Nu har jag precis lagat lite mat för dessa dagar, ska bara hoppa in i duschen sen sova.
 

-

Kategori: Allmänt

Ja äntligen var man hemma, så skönt att få ligga i sn egna säng. Känns väl lite tomt utan hundarna men skönt att få en liten pause efter 11 dagar. 
Det har gåt bra, dock har jag varit sjuk sen förra fredan men det har bara varit att bita ihop. 
I torsdags och fredags var jag på Hv och det har gått bra. Har redan 3 kunder därifrån som vill in på privatkurs nu så det blir bara att sitta och planera in. Det kommer bli kul, älskar deras hundar, de är lite galna men superduktiga när man väl kommer åt dom. Jag är den enda som älskar dessa då de andra kan tycka att de är ett helvete att gå med i grupp. Men ja jag ser en möjlighet i allt.
Här är en av mina nya träningskompisar, klart den bäst hunden hittills och det ska bli så kul att även visa hans matte att han faktiskt är helt fantastisk att arbeta med. 
Det är det som gör att jag älskar det jag gör, att få hjälpa de hundar som blivit missförstådda och lite felhanterade. Till att faktiskt visa hur de ska behandla hunden för att få ut de man vill ha. Ofast så handlar det inte om att hunden är dum eller aggressiv som många oftast uttrycker sig med utan det är helt enkelt fel i kommunicationen. Om du inte visar vägen som du vill att din hund ska gå nämen då tar han sin egna väg. 
Och här har jag en hund som vill så jävla mycke att det oftast blir fel då ägaren inte tar till vara på denna otroliga bra egenskapen han faktiskt har. Nä jag längtar tills vi kommit igång ordenligt, just att få se den där AHAA-upplevelsen hos ägarna när man kommer igång och de inser att de gjort lite fel och nu ser och inser att de måste ändra på sig själva.
Det är vid dessa tillfällen som jag verkligen fylls med all den energi som jag oftast den senaste tiden saknat. Det är verkligen detta jag vill göra. Hjälpa ägarna med sina problem, hjälpa hundarna att bli förstådda rätt. 
Alla hundar är individer, de kommunicerar olika och behöver alltid hjälp på olika sätt. Under mina 3 år som jag arbetat med så många olika hundar både mentalt och fysiskt så har jag lärt mig så otroligt mycke på så kort tid. Ja jag tycker att 3 år är kort tid! 
Man blir aldrig fulllärd och jag fortsätter lära mig mer och mer och jag älskar det. Varje hund som jag arbetar med lär mig något nytt, hur jag ska lösa problemen, hur jag ska få fram budskapet och hur jag ska nå fram till hunden.
Det är en sån härlig känsla när man ser den där förändringen hos hunden och även när ägaren ser det.
Jag har ju tidigare jobbat med hundarna själv då de oftast kommer in på pensionatet med problemen, därifrån har jag diskuterat med ägarna hur de kan lösa problemen och jobba vidare. Vissa kommer tillbaka för mer träning och andra hundar fortsätter att klara sig bra i träningen. Det är ju alltid roligt när man får ett mail eller ett samtal där man får höra att man blivit rekommenderad.
Nä gud vad mycke text de blir nu och ingen kommer ha pallat läsa såhärlångt ändå.
Nåja, hemma hela helgen och kommer nog bara ta det lugnt. Imorrn är de stallet sen tillbaka till jobbet igen.
Såhär fint var det igår när jag kom hem.