thatdaywillcome.blogg.se

-

Kategori: Allmänt

Hur vet du egentligen vad som verkligen är sant. Hur kan du veta att det du känner just nu är sant, att det är rätt, att det är så du verkligen känner.
Hur vet du att det inte är din kropp som lurar dig, att den lurar på dig känslor för att bedöva smärtan som du egentligen känner. Att den lurar dig att känna de känslorna bara för att det är de känslorna som borde finnas. Men hur vet du att de verkligen är där?
Hur vet man att det är rätt? Om man aldrig känt?
Man känner ju olika med olika personer antar jag, men hur vet man vilken som är sann och vilken som då är rätt?
Känslor.. Känslor,känslor,känslor. Det finns så många, starka och svaga, meningsfulla och meningslösa, makt och maktlösa, stora och små.
Jag har alltid haft svårt med känslor.. Har alltid fått höra att jag känner för mycket.. Älskar för mycket, hatar för mycket. Antingen så känner jag allt eller så känner jag inget.
Alltid varit svårt att hantera.. att kontrollera. Och det har alltid varit svårt att veta vilka känslor som faktiskt är sanna.
Jag tänker på det ganska mycket. Hur kan folk veta? Vet de ens själva att deras egna kroppar och hjärnor ljuger för dom? Jag antar att de aldrig ens tänkt tanken..
Det finns så många frågor, så mycket som är oklart.. men finns det några svar?
Man går runt och väntar på något.. men vet inte vad det är. Är det värt det?
Du som nu läser detta.. Om du tänker på ditt senaste år.. eller de senaste åren.
Tänk på alla ansikten som du sett, tänk på de människorna du träffat, tänk på de människorna som fått äran att träffa just dig. Tänk på vad de kan ha tänkt, på vad de kan ha känt.
Tänk på den där personen du älskade.. Tänk på hur den personen var, tänk på hur den fick dig att må, tänk på de stunderna ni spenderade tillsammans.. Kan du se det framför dig? Värdesatte du den tiden?
Kommer du ihåg hur du var med den personen? Såg du glädjen och lyckan i personens ögon när den mötte din blick? Kan du känna det inom dig just nu, hur den personen fick dig att må i just det ögonblicket? Eller hur det kändes när ni för första gången rörde vid varandra?
Den känslan kommer du aldrig kunna känna igen. Den personen som du var kommer du aldrig vara igen.
Och du kommer aldrig se den glädjen och lyckan i personens ögon.
Tänk på allt som du aldrig sa.. Vad var du rädd för? Vad hade du att förlora och vad var det som du till slut förlorade..
Tänk på hur det skulle kunna vara, tänk personen du skulle kunna ha varit. Om du hade gjort andra val hade det sett annorlunda ut?
Vems ögon hade du sett in i?
 
Om du tänker på allt du känner just nu.. Hur vet du att det är sant? Hur vet du att de känslorna du kände var sanna?
Hur säker är du?
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: